Косів: форум міста та району
18:22, 28 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: [1] |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Піші маршрути на Грегіт 1472 (найвищу гору Косівського р-ну)  (Прочитано 15998 раз)
s19or
Фахівець


Репутація: 6
Offline

Повідомлень: 319


« : 19:45, 30 Квітня 2011 »

Панове хто ходив на Грегіт пішими маршрутами? Чи ходили з Косова, чи транспортом до Космача а звідти по маршруту який показаний на карті.

Зелений світ - магазин рослин http://zelenyi-svit.org.ua
ploskonos
Абориген


Репутація: 36
Offline

Повідомлень: 1392
Awards: KosivArt Порадник 2010


« Відповідь #1 : 10:20, 01 Травня 2011 »

Ходив давним-давно з Бережниці,Верховинського району,на Білу Кобилу-полонина Бубки-Грегіт-Шепіт
no-olegka-no
Новачок


Репутація: 1
Offline

Повідомлень: 35


« Відповідь #2 : 09:54, 13 Жовтня 2011 »

с.Стаїще - г. Ротило – г.Ґреґіт – пр.Буковець
довжина – близько 30км.
перепад висот – 650м
Вибираючи даний маршрут, в першу чергу, на нас тиснув час. У нас було два не повні дні – субота і неділя.

Іван Юрійович виїхав зі Снятина в суботу о 06.20 автобусом Стецева – Ворохта, а я мав підсісти в Косові о 8.10. Але з моєю любов’ю до сну я цей автобус проспав. Тож в телефонному режимі було вирішено, що я доганяю. Першим, що їхало до Верховини, був комфортабельний Mercedes-benz з Києва о 10.00. Тож через 40 хвилин приємної дрімоти я був на гамірному вокзалі Верховини. Іван Юрійович же в цей час підходив до полонини Германівна. Одразу ж з Верховини Івано-Франківським бусом я вирушаю до Стаїща і о 11.10 поринаю в прохолодний затишний ліс. Поворот праворуч за генделиком «Лісовичок» і на мене чекає 5 км захоплюючої погоні за другом. Але вже після другого км неприємно дають про себе знати ноги, які від незвички наполегливо рекомендують зупинитись. Але я не здаюся і ноги швидко входять в ритм. Під самою полониною Германівна на мене вже чекає Іван Юрійович і чудовий мішечок грибів?. Вийшовши вже разом на полонину, напившись холодної води ми смачно обідаємо, і вже не ноги, а голова потребує відпочинку (температура повітря близько 30?С). Але гордість бере своє і ми швиденько виходимо в сторону полонини Ротило. О 14.00 ми на полонині і одразу ж виходимо на «штурм» найвищої вершини Покутсько-Буковинських Карпат – г.Ротило (1483м). Це займає 40 хвилин включаючи фото сесію на вершині і спуск.
Внизу на полонині нас чекає неприємний сюрприз – погода починає різко мінятись. Стягуються хмари і звівається різкий вітер. Наше спорядження в тій мандрівці відповідало виходу на пікнік – намет від сонця, я без спальника, зате всі з килимками. До такої халатності мене спонукав той факт, що тиждень до мандрівки погода була штильова з температурою +30?С, і я просто не хотів нічого лишнього нести. Тож під г.Ротило ми вирішуємо перечекати можливу грозу. Ситно пообідавши, ми розкладаємо намет, щоб вкритися від дощу, що починається. І з почуттям самовдоволення поринаємо в легку дрімоту.
О пів на п’яту знову виглядає яскраве сонечко, дощ нас майже не захопив і ми швиденько зібравшись вирушаємо надолужувати втрачене. Наступна ціль - г.Ґреґіт.
Перетнувши полонину Ротило, занурюємося в досить прохолодний, після дощу, ліс і через 20 хвилин виходимо на полонину Крами. В кошарі просимо набрати води і на додачу нам дають напитись «жевниці» - полонинського аналогу квасу на молоці. Я пропозицію одразу відхиляю, а Іван Юрійович з радістю втамовує спрагу. Далі стежина досить полога, тримається хороший темп, і ще через півгодини ми на вершині г.Ґреґіт. Точніше, вершини, як такої тут немає, така собі невеличка галявина, щоправда грибів – дуже багато. Ще одним сюрпризом став п’ятисантиметровий шар, досить крупного, граду на землі, який ми мали відчути на собі, якби не перечекали під г.Ротило. Інтуїція – велика справа.
Довго не затримуючись різко падаємо на полонину Веснарка. Йдемо вздовж лівої сторони через всю полонину десь півгодини, поки не доходимо до кінця. Далі повертаємо ліворуч, залишивши попереду вершини Габорянська Гига і Бубенська, і виходимо на урочище Бубки. Сонце починає сідати і вирішуємо тут зупинитись на ночівлю. Спустившись трішки нижче перед нами розкидається панорама с.Бережниця, а ми стоїмо на класній галявині чудово закритій від вітру. Далі пішли найприємніші моменти – ватра, смачна вечеря, приємні балачки і міцний сон.
Новий день зустрів нас яскравим сонячним промінням. Погода була з нами. Тож не гаючи ні хвилини, швидко поснідавши та зібравшись ми вирішуємо далі. Але через 15 хвилин ходу ми попали на галявину з афинами, і година часу залишилась тут. Абсолютно фіолетові та задоволені о 10.00 піднімаємось на г. Каменистий. Де трішки перепочивши швидко переходимо на Чорний Грунь. Ці дві вершини долаються на одному подиху хвилин за сорок. Далі майже по самому хребту Ігрець ми підходимо до г. Ігрець, але вирішуємо не підніматися і швидко спускаємося до перевалу Буковець. Тож о першій годині дня ми вже чекаємо на автобус до Косова, задоволені тим, що вдалося класно провести вихідні.

Взято з http://www.karpatu.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=53:2011-03-10-13-56-15&catid=39:amuihalu&Itemid=56


Отаку мандрівку я відбув літом 2010 року. Якщо комусь цікаво, то скину фото і розкажу детальніше

Нарешті я в Косові
Лангольєр
Омріяне пекло краще раю.
Фахівець


Репутація: 9
Offline

Повідомлень: 295

Втрата сенсу це здобуток суспільної вартості.


« Відповідь #3 : 08:28, 30 Квітня 2012 »

Доречі на Грегіт краще ходити з Космача чи з Шепота? Підкажіть пліз.

Реконструйовуючи історію ми її конструюєм.
Тарас Пасимок
Абориген


Репутація: 49
Offline

Повідомлень: 2572


« Відповідь #4 : 19:21, 01 Травня 2012 »

йшли з щепота на грегіт - враження супер - детальніше в травневому номері газети кп!

кращі фото скоро будуть в групі вк про косів
Тарас Пасимок
Абориген


Репутація: 49
Offline

Повідомлень: 2572


« Відповідь #5 : 12:21, 02 Травня 2012 »

обіцяні фоточки http://vk.com/album-2057155_156575631
Тарас Пасимок
Абориген


Репутація: 49
Offline

Повідомлень: 2572


« Відповідь #6 : 13:23, 03 Травня 2012 »

KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #7 : 13:45, 03 Травня 2012 »

молодці good
Сторінок: [1] |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF