Та-а-а-ак, шановне панство! Весна прийшла - весні дорогу!
Пора розтрушувати лишні КеГе і забувати про новорічний олів"є!
Робимо талію і переходимо на скромне харчування.
Люди!!! Гук на носі! Чим там хвалитися?
Зараз пропоную гарну страву -
Зупка з квасу, котра робиться 15 хвилин!
І вона без зажарки, робиться на воді, без бульону і сильних спецій.
Є багато варіантів - я описую особисто свій метод
. Хто робить інакше - може доповнювати.
Миємо файно рис, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Воду зливаємо.
Варимо яйця 10 хвилин, потім заливаємо холодною водою - щоб легко було очищувати.
Потім чистимо, миємо картоплю і дві моркви.
Картоплю нарізаємо брусками, одну моркву ріжемо кружочками, а другу тремо на терці.
Цибулю дрібненько ріжемо на кубики.
Квас (на нього у нас кажуть щавель) перебираємо, миємо і обрізаємо від коріннячок (але не дуже сильно
))
Послідовність того, що кидаємо в кастульку з холодною водою -
картопля, рис, цибуля порізана, морква кружками і варимо до напівготовності. Солимо, гарно перемішуємо і чекаємо п"ять-сім хвилин.
Добавляємо моркву потерту, порізані варені яйця і нарізаний квас - і даємо закипіти.
Зверху кришимо зелену цибульку.
Готовність страви визначаємо за станом картоплі, шоб вона гарно зварилася.
Наливаємо в тарілку, добавляємо сметанку і згадуємо тету Ілону, котра щойно з"їла три миски цієї зупи і зараз трісне від переїдання