Косів: форум міста та району
01:38, 29 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: [1] |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Третя революція не за горами  (Прочитано 12611 раз)
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« : 12:28, 12 Грудня 2007 »

Олег Тягнибок: Третя революція не за горами

Викладаю тільки деякі моменти з статті, з оригіналом ви можете ознайомитись тут:
http://www.tiahnybok.info/inshi_zmi/dokument003344.html


...

А якщо російська стане другою державною, що станеться?

Це буде катастрофа. Нещодавно я давав інтерв'ю вашим білоруським колегам, вони розповідали, яка зараз ситуація з білоруською мовою, після того, як там була введена друга державна російська. Білоруська мова зникла з побуту, з державних установ. Ось і відповідь на те, що може статися в Україні. У нас же немає проблеми з російською мовою, її не треба захищати. У нас треба захищати українську мову.

Тобто це буде просто катастрофа. В жодному разі не можна цього допустити.

Чи змінилось щось в Україні після позачергових виборів?

Нічого не змінилось. Ситуація тільки загострилась. Те, про що говорила "Свобода" ще до виборів - так і сталося. Ситуація полягає в тому, що не політики конкурують між собою, конкурують так звані олігархи. Чи це Коломойський, чи це Ахмєтов, Пінчук, Жеваго, Порошенко, Губський... Це люди, які скуповують землю, які контролюють в своїх руках переважну більшість всіх матеріально-фінансових статків української держави, в їхніх руках є надра, підприємства, засоби масової інформації і самі політичні партії. Вони їх фінансують, вони їх підтримують, і відповідно оця боротьба - не між політиками, а між олігархами. І якщо ще до виборів Ющенко з Ахмєтовим домовився при посередництві США, значить, буде так. І хто би не розказував про якісь коаліції - буде так, як вони домовились. Це і лягло в основу Наказу про розпуск парламенту. Шкода, що народ наївно сприймає, наче це якась боротьба, протистояння.

Чи можливо швидко очистити владу?

Теоретично для цього треба не так багато часу. Приймається Закон, і згідно цього Закону ведеться кадрова політика. Практично - це є трошки складніше, тому що зрозуміло, що буде певний опір. І з тим опором треба буде боротися, але це буде залежати від сили тієї влади, і того, наскільки ця влада буде мати по­літичну волю для того, щоб чинити люстрацію, оприлюднювати списки агентури КГБ, як це робили чехи, поляки. Нам треба зробити так, як зробили вони. І не треба лякатися, що у нас більша половина людей  фактично мала би піти під люстрацію. Нічого страшного. У нас є купа народу, які зараз закінчили інститути і швендяються без роботи. Це молоді люди, які не па­м'ятають радянської системи, яким треба давати роботу, і роботу в державних органах влади. Таким чином завдяки люстрації можна вирішити проблему працевлаштування молоді.

Чи оптимістичним ви бачите майбутнє нашої країни взагалі? Якщо все буде продовжуватися так само і далі - що буде з Україною?

Якщо все так буде тривати - буде погано. Але ми сподіваємося, що скоро все зміниться.

Як саме?

Політика така річ, що, по-перше, ніколи не можна прогнозувати, по-друге, все може настільки швидко змінитися, що навіть і не вчуєтеся. Наприклад, якщо б ми з вами зараз сиділи в середині серпня 1991 року і ви б мене запитали: "Якщо через два тижні не буде Радянського Союзу?", ми би з вами обоє над тим посміялися. Але пройшло два тижні і Радянського Союзу не стало. Тому політика - це не тільки мистецтво керувати державою, це ще й компроміси, це несподіванки. Є дуже багато факторів, які будуть впливати на розвиток української держави.

Я думаю, чим більше сьогодні принижують українців - тим швидше вони дадуть реакцію. Ми говоримо про те, що має бути третя революція. Але це має бути національна революція.

Чи набереться стільки патріотів, щоб зробити революцію?

Набереться. Знову ж таки, якби ми з вами сиділи два роки тому, за місяць до Помаранчевої революції, і ви мене спитали: "Чи набереться стільки людей?" - це здалося би утопією. Коли перший раз скликали на мітинг 1 листопада, то думали: "Як би було класно, коли тисяч п'ятдесят можна було зібрати!"...

Революція - вона на те і революція, що штучно не робиться. Повинна існувати перед­революційна ситуація, якої поки що немає в Україні. А якщо вона буде - то народна хвиля буде такою, що вона зможе знести все навколо. Але це повинно бути не так, як під час Помаранчевої революції, коли одні мільйонери боролися проти інших мільярдерів для того, щоб самими стати мільярдерами. Мають бути інші мотиви.

До речі, мені здається, що оця третя революція, це відродження України, піде не з Заходу. Західна Україна - вона вже змучилася бути п'ємонтом. Відродження піде з центру України, саме там найбільша перспектива розвитку українського. Там збереглася традиційна, материнська база українського духу. Тільки ці приховані струни треба знайти.
Gregit
Новачок


Репутація: 2
Offline

Повідомлень: 2


« Відповідь #1 : 13:17, 12 Грудня 2007 »

Привіт товариство !!!

Загроза для української мови дійсно існує і не тільки в східних і південних регіонах України. Зверніть будь-ласка увагу на те, як люди спілкуються в побуті, а особливо молодь - шалена маса русизмів і матюків. Але просто говорити про загрози мало, необхідно діяти і починити з себе (навчитися спілкуватися гарною українською мовою). Всі наші праві так і волають про загрози, замість того щоб, зробити реальний внесок в розвиток української мови. Наприклад можна відкрити книгані лише з українською літературою (бізнесменів в правих партіях є до біса багато), розповсюджувати і популяризувати українську музику, фільми футболки з видатними українцями, навіть поповнювати шкільні бібліотеики українськими підручниками.

Українську мову треба зробити популярною і нею почнуть користуватися ті, хто зараз спілкується російською.

Волати, що російська фігня, рятуйте українську - неефективно й недостатньо. Панове, давайте не чекаючи на політичних вождів, самим робити внесок в розвиток української мови.

Наводжу приклад:

Добре освоївши українську на розмовному рівні, я привчив своїх друзів спілкуванню без русизмів і матюків. Прицьому не говорив, що вони недоумки через те, що не володіють добре українською мовою, а на власному прикдаді показав їм, як добре знати і спілкуватися українською. Вони орієнтувалися на приклад.

Тому треба ставати прикладом для інших. Це не легко і вимагає багатьх обмежень, які пізніше зникаю самі по собі, але воно трапляється пізніше.

"Якщо треба - можливо". - Степан Бандера
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #2 : 13:26, 12 Грудня 2007 »

Ніхто нікого не чекає, об'єднання "Свобода" тримаючись на одній лише ідеї робить для України більше ніж всі інші партії разом взяті: http://www.tiahnybok.info/diyalnist.html

Статтю я розмістив, щоб показати реальну ситуацію в державі, всі ці схеми та шоу.

А в цілому - я згідний з вами на всі сто, тобто спочатку треба робити порядок у своїй голові.
borowed
Абориген


Репутація: 21
Offline

Повідомлень: 776

люблю життя і красивих дівчат


« Відповідь #3 : 15:27, 12 Грудня 2007 »

так пісня в Скрябіна була,"Сам собі країна"....
Juha
Ст. модератор


Репутація: 77
Offline

Повідомлень: 2517
Awards: KosivArt Душа форуму 2009

My little dream )))


« Відповідь #4 : 17:26, 12 Грудня 2007 »

Звдяки таким людям як пан Олег і як ми, в нас немає ще такої ситуації як в Білорусії. Потрібно надіятися на краще і намагатися всіляко тому сприяти!!!
borowed
Абориген


Репутація: 21
Offline

Повідомлень: 776

люблю життя і красивих дівчат


« Відповідь #5 : 17:33, 12 Грудня 2007 »

Україна понад усе
Juha
Ст. модератор


Репутація: 77
Offline

Повідомлень: 2517
Awards: KosivArt Душа форуму 2009

My little dream )))


« Відповідь #6 : 17:49, 12 Грудня 2007 »

 yahoo
borowed
Абориген


Репутація: 21
Offline

Повідомлень: 776

люблю життя і красивих дівчат


« Відповідь #7 : 18:45, 12 Грудня 2007 »

як казав Стас : icon_loveopera
Сторінок: [1] |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF