Косів: форум міста та району
16:44, 28 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: [1] |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Косівський олімп обо марнославство влади  (Прочитано 10690 раз)
solomchenko
Новачок


Репутація: 0
Offline

Повідомлень: 13


« : 01:37, 13 Березня 2012 »

Адміністративно-територіальний поділ в Україні налічує понад 490 районів. І один із таких є славнозвісний – Косівський. З минулих часів відомий як район, що  здавен вважається мистецьким арсеналом Гуцульщини. Район який століттями виховував працьовитих, високоосвдчених, духовно багатих і талановитих людей, які в майбутньому славили Косівщину на весь простір земної кулі.

Незамітно та швидкоплинно часи минулої доби славетності району трансформувалися в часи політичних суперечок, деструктивних подій та горезвісних керівників, що уособлюють собою Косівський край.

Адміністративний поділ району вже давно подрібнений та розділений на пересічних жителів та чиновників, на бізнесменів та спортсменів, на пенсіонерів та інвалідів. Послідні з них живуть своїм особистим життям. Більшість людей живуть на межі бідності. Значна більшість громади є матеріально знедолені.

 

В чому така розбіжність між минулим та сьогоденням?


Генетичний рід жителів є різноманітним. В минулому на Косівщині оселювалися люди з інших країн, переважна чисельність родів походили своїми коріннями з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдовії, Росії, також значна кількість налічувалася євреїв, різнобарв’я етнічних груп - гуцули (найближчих мешканців Карпат), лемки, бойки, приїжджих з «Великої України» це вихідці з Сходу та центральної України та багато інших етнографічних культур, що в подальшому оселювалися, одружувалися та ставали повноцінними мешканцями району.

Здебільшого ті люди були за своєю долею торгашами (спекулянти), чи тими хто втікав від політичних систем, чи тими хто шукав кращої долі для себе, але поєднувало їх одне спільне – це енергія до змін. Жити і бути вільними. Бажання вижити, а пізніше повноцінно співіснувати звело різні долі людей під єдиною назвою Косівщина. Бурхливі часи видозмінювалися одночасно змішувалися і змінювалися покоління, неоднорідність біологічних мас за сотні років спільного життя на одній території народило коктейль в якому бурлять генетичні маси .

Неоднорідні по своїй суті є так звані "елітні маси", в народі їх називають місцевою владою. В цей перечень входять голови та депутати всіх рад та керівництво району. Ці всі особи мають неабияке положення в місцевому суспільстві. Складається враження, що без них не може обійтися будь-яке мироприємство починаючи від застілля до проведення урочистостей на будь-якому квадратному метрі нашої місцевості.

Більше 20% складає чисельність "елітних мас", від загальної кількості населення, які живуть і працюють на благо своєї громади і на благо своєї Косівщини. Ціла армія осіб невтомно перекладають чи переносять гербові папірці з одного місця в інше. А Інші розписують тіж самі папірці відправляють до попереднього адресата і такий процес є незкінченним зате бюрократично обгрунтованим. Невтомні процеси обнадійливого листування з народом тривають щодня і що хвилини. Комусь пощастить отримати подачку від "сильних району сього", а комусь /як правило загальній більшості/ аргументовано відпишуть що можливості у вирішенні питання знаходиться у компетенції іншої структури. І зачароване коло знову закрутиться, як лотерейний барабан...

Здавалося б що так живе і мислить вся країна з нашими можновладцями

ДАЛІ БУДЕ…

Олег Соломченко

офіційний сайт http://www.solomchenko.com.ua
solomchenko
Новачок


Репутація: 0
Offline

Повідомлень: 13


« Відповідь #1 : 01:40, 13 Березня 2012 »

для вирішення будь-яких проблем у нас, а саме в цілій державі діє "телефонне право", коли найдрібніші домовленності до мега рішень приймаються особами, які при погодженні дають слово "так" і все відразу стає першочерговим. Миттю зупиняються будь-які бюрократичні перепони і донавпаки закручується системна машина зі швидкістю світла. І "оп" - зелене світло на всіх перехрестках і в ту ж мить проблема вирішена, питання вичерпане.

Підходів до таких системних чудес існує декілька:  1. фінансова зацікавленість / в народі - "ціна питання"/,  2. взаємність /дай-за-дай/,  3.моральний аспект /друзі, чи хороші та потрібні люди, які "своїм" не відмовлять/, і т.д.

Всі такі чедусні підходи закінчуються на пераміді високих керівних кабінетах, у яких відсиджуються "майже недосяжні чиновники" бюрократичних гвинтиків, що так щільно забезпечують непохитність системної машини під назвою держава. От відповідно до цього і відбувається відбір між людьми /громадами/ та політиками-чиновниками. Останні і є володарями світу сього над всіма іншими. Біла каста, що майже живе на вершинах своїх ними ж побудованих пірамід вершать долі людей, які їх інколи відволікають своїми проблемами, через що у "недосяжних" падає найсвятіше - це їх рейтинг у такому низькому з їхньої висоти суспільстві. І тоді негайно потрібно штучно створювати образ "святих" і поширювати в маси.

Електоральне поле, як правило, є по своїй суті наївне, довірливе і ліниве. Тому і сприймають інформацію так, як її  подають їм у їжу. Ось тут стає цікавіше - певна частка електорату після вище описаних дій, стає у милість тим же "царькам" вихваляючи їх державні мундири і тим же змиваючи пилюку на їхніх краватках. Та всеж всіх не нагодуєш, тому потрібно застосувати хитріший більш маніпулятивний опіум для свого народу. Запрошуючи та певними засобами купляючи персоналій, які прийняті громадою, як особи з певним іменем тобто титуловані люди, які уособлюють досягнення в різних культурно-суспільних сферах. За їхньої згоди таблоїдно ліплять "до своїх", "за своїх", які ті в свою чергу розпочинають відбілювати все, що залишилося на їх нетлінному тілі. Між іншим паралельно триває акція "царьки полюбляють виходити до незадоволених", в світлинах районної газетівки, чинна влада в персоналіях активно вирішує будь-які проблеми...чи то екологічні, чи територіальні чи навіть благодійні. І всі вони детально описуються вихваляючись перед простим людом з шаною та вдячністю на адресу послідніх. Ще один "Робін Гуд" прийняв на себе таку тяжку нішу негайно вирішити питання громади. Кожен Божий тиждень відкриваючи владний рекламний флаєр під назвою Гуцульський край ми детально читаємо, як інший, із них - команди влади "Робін" спас громаду від неминучої стихії.

 
ДАЛІ БУДЕ…

Олег Соломченко

офіційний сайт http://www.solomchenko.com.ua
anv
Абориген


Репутація: 13
Offline

Повідомлень: 701


« Відповідь #2 : 11:27, 13 Березня 2012 »

Сильна тема + сильно розпочав. Але найцікавіше почути твої пропозиції щодо "далі буде"(лиш без пафосу)- бо то реально важко читати такі високі мислі для пересічного інтелекту(я про себе).
ploskonos
Абориген


Репутація: 36
Offline

Повідомлень: 1392
Awards: KosivArt Порадник 2010


« Відповідь #3 : 21:05, 13 Березня 2012 »

Най вибачає мене Олег,але таких тем - про наші біди - в любому виданні купа.
Ніхто лиш не каже,що робити,аби це все побороти.
anv
Абориген


Репутація: 13
Offline

Повідомлень: 701


« Відповідь #4 : 21:49, 13 Березня 2012 »

Най вибачає мене Олег,але таких тем - про наші біди - в любому виданні купа.
Ніхто лиш не каже,що робити,аби це все побороти.
Чекаэмо... Може то лиш початок і під "далі буде" в майбутньому будуть "пігулки" від поганої влади і "вітаміни" для покращення нашого життя! Та я чогось собі так подумав, що тих хто каже, як то побороти наші біди ціла купа. Але щось собі так впевнений, щоб все це побороти то треба, щоб ці всі радники пішли на політичну пенсію.
BigFAN
Модератор


Репутація: 66
Offline

Повідомлень: 3335
Awards: KosivArt Інформатор 2010

постріл - це передача думок на відстань...


« Відповідь #5 : 00:10, 14 Березня 2012 »

пробував осилити але багато букв, може завтра Незнаю

Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
solomchenko
Новачок


Репутація: 0
Offline

Повідомлень: 13


« Відповідь #6 : 00:19, 14 Березня 2012 »

я не буду уособлюватися фармацевтом чи навіть лікарем, що до того, як і яким чином поборювати інфіковану владу. А тим більше старатися надавати певні поради, як і яким чином лікувати всі її хвороби /допомагаючи їм відшукувати протидію в народі/і тим паче не вдаватимуся у встановленні завідома відомого діагнозу невиліковної системи, яка вже давно є банкрутом при цьому, ще свідомо розповсюджує бацили під особистою назвою "регіАНАЛьна влада" і їх сателітів.
я дивлюся через призму чистих в собі людей і які здатні розрізняти ахроматичні відтінки влади. Принаймі, цей текст під назвою "Косівський олімп обо марнославство влади", стосується саме невеличких містечкових елементів "нардепуків", які за своєю стихією - є дієво причетні до великої інфікованої політики.   але на закінчення скажу - "в історію можна попасти, а можна і влипнути!".
...а  ВИСНОВКИ РОБИТИ ТІЛЬКИ ВАМ...  

офіційний сайт http://www.solomchenko.com.ua
anv
Абориген


Репутація: 13
Offline

Повідомлень: 701


« Відповідь #7 : 22:16, 16 Березня 2012 »

пробував осилити але багато букв, може завтра Незнаю
Ну, як впорався з чтивом?
ploskonos
Абориген


Репутація: 36
Offline

Повідомлень: 1392
Awards: KosivArt Порадник 2010


« Відповідь #8 : 22:50, 16 Березня 2012 »

Олег,ти як можеш шось написати конкретно - імена,фамілії,події - пиши.А це пустопорожне бла-бла,думаю,мало кому цікаво.
Dana Eco-Kosiv
Абориген


Репутація: 43
Offline

Повідомлень: 1898
Awards: KosivArt Ракета 2010

Життя іде,і все без коректур...


« Відповідь #9 : 00:24, 17 Березня 2012 »

це точно текст фром хіс овн бук.
А гдє роз*язка?

Time is not on your side.
Сторінок: [1] |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF