Косів: форум міста та району
20:30, 28 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: [1] 2 |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Ваші улюблені страви гуцульської кухні  (Прочитано 36227 раз)
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« : 00:15, 22 Травня 2007 »

Бануш з грибною смажкою.

Одного разу десь на верховинській стороні в придорожній кнайпі гриби збирали прямо при мені в сусідніх кущах Smiley
Смажка була надзвичайна Smiley

А ви що смакуєте?
bardyn
Новачок


Репутація: 3
Offline

Повідомлень: 21


« Відповідь #1 : 10:15, 22 Травня 2007 »

Я більше люблю страви приготовані в автентичній хаті самими господарями. Серед тих, які найбільше запам'яталися: кулеша на бараболях з бриндзою і маслом в Старих Кутах; шупеня (страва з квасолі) в Космачі; бануш на полонині "Веснярки". Кожна із них була приготована самими господарями і спожита в чудовому товаристві господарів та гостей. Серед останніх був і я.

З повагою
Михайло Бардин
batinol
Відвідувач


Репутація: 3
Offline

Повідомлень: 88


« Відповідь #2 : 20:41, 22 Травня 2007 »

  Бануш ,приготовлений моею тьоткою з Верховини...
windshield
Новачок


Репутація: 0
Offline

Повідомлень: 10


« Відповідь #3 : 19:59, 02 Червня 2007 »

Говорячи про страви - чи хтось знає телефон ресторану Гражда, що в Косові?
Juha
Мол. модератор


Репутація: 77
Offline

Повідомлень: 2517
Awards: KosivArt Душа форуму 2009

My little dream )))


« Відповідь #4 : 17:37, 06 Лютого 2008 »

А я бануш не люблю, зато обожнюю просто кулешу із сметаною або із смажкою з грибів (БІЛИХ)  Ням-ням
odnosel4anka
Абориген


Репутація: 54
Offline

Повідомлень: 938
Awards: KosivArt Аватар 2010

:)


« Відповідь #5 : 05:47, 28 Березня 2009 »

борщ люблю )))

"Своїм терпінням ми можемо досягти більше ніж силою" wink3
BigFAN
Модератор


Репутація: 66
Offline

Повідомлень: 3335
Awards: KosivArt Інформатор 2010

постріл - це передача думок на відстань...


« Відповідь #6 : 18:58, 18 Жовтня 2009 »

фанат страви - форель в сметані з банушом. готують у Колі Вакарюка.

Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
wildperson
Модератор


Репутація: 83
Offline

Повідомлень: 2667


« Відповідь #7 : 20:13, 18 Жовтня 2009 »

Бозна що вважати гуцульськими.. Борщ та улюбленi вареники з картоплею (+сметана+шкварки) навряд чи то чисто гуцульским можно затвердити.
А от барабуляна кулеша з бринзою та шкварками- певно що так, гуцульське, люблю дуже (але в маминому виконаннi). З кулешi роблю такий мiнi-пляцок на два укуси, туди бринзи, загортаю, потiм мокаю цей "пирiжок" в пательню з свiжиною (бажано свiжина, хоча можно просто сало) Ням-ням Ням-ням Ням-ням

BigFAN
Модератор


Репутація: 66
Offline

Повідомлень: 3335
Awards: KosivArt Інформатор 2010

постріл - це передача думок на відстань...


« Відповідь #8 : 20:17, 18 Жовтня 2009 »

а ше любимо деколи барана на вертилі покрутити.

Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
Dana Eco-Kosiv
Абориген


Репутація: 43
Offline

Повідомлень: 1898
Awards: KosivArt Ракета 2010

Життя іде,і все без коректур...


« Відповідь #9 : 00:35, 19 Жовтня 2009 »

Ммм....підвищилось слиновиділення...
Банош-файна страва,
не знаю чи терті пляцки(терчанки) гуц.страва, але обожнюю їх і ще вареники з бульбою)))

Time is not on your side.
Marinka
Ст. модератор


Репутація: 85
Offline

Повідомлень: 1409
Awards: KosivArt Язва форуму 2010

Язва форуму:)


« Відповідь #10 : 18:53, 20 Жовтня 2009 »

фанат страви - форель в сметані з банушом. готують у Колі Вакарюка.
І я, і я , і я того  же мнєнія! Як тілько в Косові – так я туди йду;)  і ще  Гуцульські чанахи....

Життя – то трояка ружа...
Vlad
Абориген


Репутація: 37
Offline

Повідомлень: 567


« Відповідь #11 : 21:14, 20 Жовтня 2009 »

фанат страви - форель в сметані з банушом. готують у Колі Вакарюка.
І я, і я , і я того  же мнєнія! Як тілько в Косові – так я туди йду;)  і ще  Гуцульські чанахи....
Йо, чанахи чи чинахи... то мабуть моя улюблена гуцульска старава (=
grossfater
Новачок


Репутація: 8
Offline

Повідомлень: 30


« Відповідь #12 : 23:19, 15 Листопада 2009 »

В дитинстві дуже не любив квасолі.Після того, як перший раз поїхав в гості на гуцульщину до родичів і покуштував саламаги,тепер їм всі бобові.На Київщині боби не садять, хоч вони і не погано ростуть, то я роблю саламагу з квасолі.Чанахи спробував у Львові.З тих пір 15 років просив щоб жінка приготувала, поки не знайшов в інтернеті рецепт.Сам приготував.Вийшло майже, як гуцульське, але велика каструля.Сім`я дивилась з підозрою на ту страву.Зайшов кум і під чарчину допоміг мені здолати страву.Йому дуже сподобалося,каже ще такого не куштував.

Слава Україні!!!
Galen
Абориген


Репутація: 27
Offline

Повідомлень: 1197
Awards: KosivArt Аватар 2009

Світ нікому не обіцяв бути справедливим.


« Відповідь #13 : 12:31, 16 Листопада 2009 »

Дуже люблю кулешу з свіжиною. А особливо сам процес, коли вдома, переважно перед великодніми святами заріжуть поросятко, от-тоді празник, цілий день купа роботи, а вечерком всі дружно сім'єю набуваємося)))
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #14 : 13:18, 02 Грудня 2009 »

Говорячи про страви - чи хтось знає телефон ресторану Гражда, що в Косові?

Ресторан «Гражда», Косів, Вербовець
телефон: (097)7814832
пані Оксана
Сторінок: [1] 2 |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF