KosivArt
Адміністратор
Репутація: 101
Offline
Повідомлень: 6509
|
|
« : 00:15, 22 Травня 2007 » |
|
Бануш з грибною смажкою. Одного разу десь на верховинській стороні в придорожній кнайпі гриби збирали прямо при мені в сусідніх кущах Смажка була надзвичайна А ви що смакуєте?
|
|
|
|
|
bardyn
Новачок
Репутація: 3
Offline
Повідомлень: 21
|
|
« Відповідь #1 : 10:15, 22 Травня 2007 » |
|
Я більше люблю страви приготовані в автентичній хаті самими господарями. Серед тих, які найбільше запам'яталися: кулеша на бараболях з бриндзою і маслом в Старих Кутах; шупеня (страва з квасолі) в Космачі; бануш на полонині "Веснярки". Кожна із них була приготована самими господарями і спожита в чудовому товаристві господарів та гостей. Серед останніх був і я.
|
З повагою Михайло Бардин
|
|
|
batinol
Відвідувач
Репутація: 3
Offline
Повідомлень: 88
|
|
« Відповідь #2 : 20:41, 22 Травня 2007 » |
|
Бануш ,приготовлений моею тьоткою з Верховини...
|
|
|
|
windshield
Новачок
Репутація: 0
Offline
Повідомлень: 10
|
|
« Відповідь #3 : 19:59, 02 Червня 2007 » |
|
Говорячи про страви - чи хтось знає телефон ресторану Гражда, що в Косові?
|
|
|
|
Juha
Мол. модератор
Репутація: 77
Offline
Повідомлень: 2517 Awards: KosivArt Душа форуму 2009
My little dream )))
|
|
« Відповідь #4 : 17:37, 06 Лютого 2008 » |
|
А я бануш не люблю, зато обожнюю просто кулешу із сметаною або із смажкою з грибів (БІЛИХ)
|
|
|
|
odnosel4anka
Абориген
Репутація: 54
Offline
Повідомлень: 938 Awards: KosivArt Аватар 2010
:)
|
|
« Відповідь #5 : 05:47, 28 Березня 2009 » |
|
борщ люблю )))
|
"Своїм терпінням ми можемо досягти більше ніж силою"
|
|
|
BigFAN
Модератор
Репутація: 66
Offline
Повідомлень: 3335 Awards: KosivArt Інформатор 2010
постріл - це передача думок на відстань...
|
|
« Відповідь #6 : 18:58, 18 Жовтня 2009 » |
|
фанат страви - форель в сметані з банушом. готують у Колі Вакарюка.
|
Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
|
|
|
wildperson
Модератор
Репутація: 83
Offline
Повідомлень: 2667
|
|
« Відповідь #7 : 20:13, 18 Жовтня 2009 » |
|
Бозна що вважати гуцульськими.. Борщ та улюбленi вареники з картоплею (+сметана+шкварки) навряд чи то чисто гуцульским можно затвердити. А от барабуляна кулеша з бринзою та шкварками- певно що так, гуцульське, люблю дуже (але в маминому виконаннi). З кулешi роблю такий мiнi-пляцок на два укуси, туди бринзи, загортаю, потiм мокаю цей "пирiжок" в пательню з свiжиною (бажано свiжина, хоча можно просто сало)
|
|
|
|
BigFAN
Модератор
Репутація: 66
Offline
Повідомлень: 3335 Awards: KosivArt Інформатор 2010
постріл - це передача думок на відстань...
|
|
« Відповідь #8 : 20:17, 18 Жовтня 2009 » |
|
а ше любимо деколи барана на вертилі покрутити.
|
Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
|
|
|
Dana Eco-Kosiv
Абориген
Репутація: 43
Offline
Повідомлень: 1898 Awards: KosivArt Ракета 2010
Життя іде,і все без коректур...
|
|
« Відповідь #9 : 00:35, 19 Жовтня 2009 » |
|
Ммм....підвищилось слиновиділення... Банош-файна страва, не знаю чи терті пляцки(терчанки) гуц.страва, але обожнюю їх і ще вареники з бульбою)))
|
Time is not on your side.
|
|
|
Marinka
Ст. модератор
Репутація: 85
Offline
Повідомлень: 1409 Awards: KosivArt Язва форуму 2010
Язва форуму:)
|
|
« Відповідь #10 : 18:53, 20 Жовтня 2009 » |
|
фанат страви - форель в сметані з банушом. готують у Колі Вакарюка.
І я, і я , і я того же мнєнія! Як тілько в Косові – так я туди йду;) і ще Гуцульські чанахи....
|
Життя – то трояка ружа...
|
|
|
Vlad
Абориген
Репутація: 37
Offline
Повідомлень: 567
|
|
« Відповідь #11 : 21:14, 20 Жовтня 2009 » |
|
фанат страви - форель в сметані з банушом. готують у Колі Вакарюка.
І я, і я , і я того же мнєнія! Як тілько в Косові – так я туди йду;) і ще Гуцульські чанахи.... Йо, чанахи чи чинахи... то мабуть моя улюблена гуцульска старава (=
|
|
|
|
grossfater
Новачок
Репутація: 8
Offline
Повідомлень: 30
|
|
« Відповідь #12 : 23:19, 15 Листопада 2009 » |
|
В дитинстві дуже не любив квасолі.Після того, як перший раз поїхав в гості на гуцульщину до родичів і покуштував саламаги,тепер їм всі бобові.На Київщині боби не садять, хоч вони і не погано ростуть, то я роблю саламагу з квасолі.Чанахи спробував у Львові.З тих пір 15 років просив щоб жінка приготувала, поки не знайшов в інтернеті рецепт.Сам приготував.Вийшло майже, як гуцульське, але велика каструля.Сім`я дивилась з підозрою на ту страву.Зайшов кум і під чарчину допоміг мені здолати страву.Йому дуже сподобалося,каже ще такого не куштував.
|
Слава Україні!!!
|
|
|
Galen
Абориген
Репутація: 27
Offline
Повідомлень: 1197 Awards: KosivArt Аватар 2009
Світ нікому не обіцяв бути справедливим.
|
|
« Відповідь #13 : 12:31, 16 Листопада 2009 » |
|
Дуже люблю кулешу з свіжиною. А особливо сам процес, коли вдома, переважно перед великодніми святами заріжуть поросятко, от-тоді празник, цілий день купа роботи, а вечерком всі дружно сім'єю набуваємося)))
|
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
Репутація: 101
Offline
Повідомлень: 6509
|
|
« Відповідь #14 : 13:18, 02 Грудня 2009 » |
|
Говорячи про страви - чи хтось знає телефон ресторану Гражда, що в Косові?
Ресторан «Гражда», Косів, Вербовецьтелефон: (097)7814832 пані Оксана
|
|
|
|
|
|