Косів: форум міста та району
00:03, 29 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: 1 [2] 3 4 5 |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Чи буде в нас друга Умань?  (Прочитано 60139 раз)
Marinka
Ст. модератор


Репутація: 85
Offline

Повідомлень: 1409
Awards: KosivArt Язва форуму 2010

Язва форуму:)


« Відповідь #15 : 09:38, 09 Жовтня 2010 »

Зараз в Україні це слово не є нормативним, окрім релігійного вживання (Колядки, Вертеп та ін.). Представники єврейської національності та частина громадян України вважають слово «жид» образливим не зважаючи на те, що колись воно було загальновживаним на території України. Вживання слова «жид» в деяких виданнях пояснювалося як своєрідний протест проти русифікації і нібито насаджування непритаманного українській мові запозичення з російської мови. Наразі вживання слова «жид» часто тягне за собою звинувачення оратора у антисемітизмі. Відмова від використання образливих етнонімів є виявом поваги українців до громадян інших національностей. Без негативного забарвлення слово зараз все ще вживається у польскій мові (Żydzi), чеській — чеськ. Židé, німецькій — «jude», болгарській — «жид», італійській «giudeo», латинській «judaeus», негативним — у румунській (Jidani). Тобто «жид» це трохи змінена самоназва семітського народу і нічого образливого в ній немає.

Життя – то трояка ружа...
Жирна_Бойова_Панда
кунг-фу модератор
Ст. модератор


Репутація: 94
Offline

Повідомлень: 4410
Awards: KosivArt Душа форуму 2010

Кавайне панденЯ


« Відповідь #16 : 10:30, 09 Жовтня 2010 »

Тобто «жид» це трохи змінена самоназва семітського народу і нічого образливого в ній немає.

Житель Иудейської Долини - такшо хай не виступають Smiley

Born stupied? Try again!
julio
Абориген


Репутація: 38
Offline

Повідомлень: 556


« Відповідь #17 : 13:00, 09 Жовтня 2010 »

Я розумію, що форум це засідання ОДА, але розмова все одно мала би перейти до конструктивного русла.
Якщо ви читали репортаж, на який я давав посилання, то могли звернути увагу на останню фразу:
Цитувати
По мнению руководства города, Украина для многих тысяч паломников - это только Умань, но организация такого празднества - это имидж Украины! Однако на государственном уровне хасидское паломничество в Умань никого не интересует.
Якщо це нікого не цікавить на державному рівні, а ймовірність паломницьтва, м'яко кажучи, існує, то це повинно цікавити місцевих організаторів.
В будь які містечка пів-острова Крим приїздять десятки і сотні тисяч туристів і не на тиждень, а з травня до жовтня... І ніякого розгрому. Вся справа в підході.

Поки це явище лиш зарождується, його ще можна взяти під контроль.
Я впевнений, що в "тупих" американців цю справу швиденько обернули би собі на користь: і гуцули ситі, і хасиди цілі =)
У кого там вуйко в Америці причетний до теми? Швиденько переймайте досвід.
BigFAN
Модератор


Репутація: 66
Offline

Повідомлень: 3335
Awards: KosivArt Інформатор 2010

постріл - це передача думок на відстань...


« Відповідь #18 : 13:21, 09 Жовтня 2010 »

julio а Ви колись бачили в живу, як поводять себе хасиди?

Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
♠S.Y.♠
Абориген


Репутація: 21
Offline

Повідомлень: 616

Май нейм Юра . Foto by Nikon.


« Відповідь #19 : 15:36, 09 Жовтня 2010 »

julio а Ви колись бачили в живу, як поводять себе хасиди?
Вони рік тому ночували в готелі " Гуцул" малий хасид підійшов до мого паркана і почав гавкати на пса , потім вони викинули ящик сміття прямо на тротуарі .

В нас єдина мета - Україна свята, нездолана ніким і ніколи !!!
julio
Абориген


Репутація: 38
Offline

Повідомлень: 556


« Відповідь #20 : 17:02, 09 Жовтня 2010 »

julio а Ви колись бачили в живу, як поводять себе хасиди?
Багато хто з нас бачив ще й не таке.

Чи може когось нестерпно пече продемонструвати "всім козлам, хто тут хазяїн"?
З цього приводу зауважу, що можете лишитися крайніми.
Тому і вважаю, що "профілактика" набагато краще, ніж "лікування".
Лукавий_Єшуя
Новачок


Репутація: -2
Offline

Повідомлень: 31


« Відповідь #21 : 17:51, 09 Жовтня 2010 »

Які ж все таки українці і в тому числі гуцули є "невдячні люди" )
До них в "гості" приїзжають ті люди з недер яких, вийшов Месія і Спаситель-Ісус Христос, в якого найсвятіше серце обіймає всю молодь нашої молодої неньки України, а деякі не дуже свідомі наші земляки були обурені їхньою зовсім "звичною" поведінкою)) абсолютно не проаналізувавши, що за всю історію іудаїзма  і християнства-це нормальне на їх погляд абсолютно адекватне відношення до оточуючого світу, взагалі не має ніякого стиду і совісті наїзжати на "бідних"  хасидів  наш шановний і дуже поважний-BigFan. Скільки раз в неті він себе позиціонував захисником християнства і християн, а тепер він піднімає хвилю проти тих для кого слово боже, слового єгови-то є свята для всіх вас книга-біблія, де ікони їхніх праотців (моісея, авраама, ісаака....) висіли у благополучно згорівшій москалівській церкві, а тепер правда скоро з внесками не розумних гуцулів будуть висіти, в скорому часі знову повиснуть, тим паче, як вони можуть жити без них, де вони будуть христитися? вінчатися? а саме головне сповідатися в своїх смертельних і не дуже, гріхах.  Я би пропонував вам вкотре на любі питання дивитися набагато глибше. Сам Ісус сказав: "що я не прийшов розрушити закон, а доповнити його..." і ще дуже важливе, що він сказав: " Що прийшов Я до загублених овець Ізраїлю..."
Я гублюся в догадках, що шановних так нервує, в цих самих хасидах? Тим більше ви не раз в свому житті (християнському) зверталися до біблії, навіть на тому ж вінчанні, де руки клали на біблію і клялися своїм половинам у вічній любов"ї, так от хасиди ні на йоту не відійшли від біблії, у свому побуті, житті, навіть те, що вони робили в музеї, абсолютно відповідає біблії, це повинне бути вам досить добре зрозуміло, якщо ви істинний християнин, а не лицимір. Можливо у мене спадає на думку, що тут є набагато-набагато...глибший сенс в тих рухах які робить BigFan, він добре розуміє, що якби в ..40-х роках не пройшли відомі нам події в Косові на Міській горі, то навряд чи BigFan і другі форумчани мали б свій бізнес в Косові, він би однозначно належав косівським хасидам, а участь БігФана і інш. форумча, які мають свій бізнес були би досить і досить незавидною, тим більше відомо, що Косів весь, особливо центр його повністю цілковито контролювалися хасидами, а те що БігФан готовий розібратися з хасидами, ну це вже вибачте, ну так щоб легше сказати...занесло його...
Я особисто не знаю ніодної людини, яка за останні 40 років не те, що з ними щось зробила, а криво дивилася в їхню сторону, якщо це не повний олігофренік...
wildperson
Модератор


Репутація: 83
Offline

Повідомлень: 2667


« Відповідь #22 : 20:41, 09 Жовтня 2010 »

julio а Ви колись бачили в живу, як поводять себе хасиди?
Вiталiй! А ти не бачив в живу (за останнiй тиждень наприклад) як ведуть себе гуцули? То жиди (москалi) виннi, що корiнний (точно корiнний!!) гуцул кидае смiття в Рибницю (або просто куди попало)?

"..гопники!! Они мешают нам жить!!!.." (С)Майк    I причому тут нацiональнiсть або вiра??

julio
Абориген


Репутація: 38
Offline

Повідомлень: 556


« Відповідь #23 : 20:49, 09 Жовтня 2010 »

I причому тут нацiональнiсть або вiра??
Можна я?
При тому, що це ДУЖЕ зручно.
Marinka
Ст. модератор


Репутація: 85
Offline

Повідомлень: 1409
Awards: KosivArt Язва форуму 2010

Язва форуму:)


« Відповідь #24 : 21:16, 09 Жовтня 2010 »

Можна я?
При тому, що це ДУЖЕ зручно.
+ Зачот

Життя – то трояка ружа...
Dana Eco-Kosiv
Абориген


Репутація: 43
Offline

Повідомлень: 1898
Awards: KosivArt Ракета 2010

Життя іде,і все без коректур...


« Відповідь #25 : 10:11, 10 Жовтня 2010 »

Який остаточний висновок?
Бажано поміркований.

Time is not on your side.
ploskonos
Абориген


Репутація: 36
Offline

Повідомлень: 1392
Awards: KosivArt Порадник 2010


« Відповідь #26 : 11:17, 10 Жовтня 2010 »

Прш ніж розкидатись звинуваченнями в фашизмі,я попросив би товариство подумати над такими речами:те,що гуцули кидають сміття в Рибницю і тому подібне - дуже погано,але чи проявляють українці (в тому числі й гуцули)неповагу до культури,традицій інших народів,подібно хасидам?
Тобто,коли хасиди здійснюють свій шабаш в музеї,скидають наші ікони під стіл,наче дрова - це нормально?Тоді я попросив би тих толерантних користувачів,які обзивають людей фашистами,зробити щось подібне в Єрусалимі.
Прошу всіх зрозуміти,що тільки хамська ,зверхня поведінка деяких представників єврейського народу викликає ті хвилі антисемітизму.
Juha
Ст. модератор


Репутація: 77
Offline

Повідомлень: 2517
Awards: KosivArt Душа форуму 2009

My little dream )))


« Відповідь #27 : 11:24, 10 Жовтня 2010 »

Йой, нема більше про кого поговорити   Напишу і я...
Чесно Вам скажу - ніколи з євреями не стикалася. Можливо і стикалася, правда не знала, що вони такі. Проте, я вчилася в МАУПі. Три роки технікуму і два роки академії. Президентом і головним власником МАУПу є лідер Консервативної партії України, і напевне головний антисеміт України Г.Щокін. Так от, крім того, що в журналі академії Персонал постійно друкувалися його статті, більше я, як студентка, ніколи нічого не чула пропагандистського проти семітів. ВУЗ у 2003 році нараховував більше 65 тияч студентів - найбільше на Україні. Через два роки він став найпроблемнішим. Кількість студентів різко зменшилася, диломи міністерство по року не видавали... І все через євреїв... Зрозуміло... Так от, яке відношення, я, як студентка, мала до політики власника академії   І після того, як у нас раз в місяць були перевірки з МОНу (а це означає, що ми писали контрольні роботи, бо всіх дисциплінах, з яких ми здавали екзамени за всі роки), коли вони повинні бути раз у два роки, тому я євреїв не люблю.
Щодо євреїв у Косові - тільки завдяки їм, у нас така гарна центральна частина міста. тому я вважаю, що їм треба надати ту можливість виконувати свої обряди. Але ні в якому разі, не підтримую, щоб це робити масштабно... Всіх грошей всеодно не заробиш... І тим більше, то не ті люди, що будуть тратити свої мані на послуги, які їм можуть в Косові надати, проте права такі будуть качати, що нам мало не покажеться. Тому, на мою думку, вони собі тихенько в музей чи куда там прийшли, зробили своє діло - і пішли. Я думаю, що тільки так вийде, як писав julio, і гуцули ситі, і хасиди цілі.
BigFAN
Модератор


Репутація: 66
Offline

Повідомлень: 3335
Awards: KosivArt Інформатор 2010

постріл - це передача думок на відстань...


« Відповідь #28 : 11:25, 10 Жовтня 2010 »

Вiталiй! А ти не бачив в живу (за останнiй тиждень наприклад) як ведуть себе гуцули? То жиди (москалi) виннi, що корiнний (точно корiнний!!) гуцул кидае смiття в Рибницю (або просто куди попало)?

"..гопники!! Они мешают нам жить!!!.." (С)Майк    I причому тут нацiональнiсть або вiра??
то шо може не будем реагувати на то: шо вони запросто серед білого дня демонстративно сцєють пі аптеку на площі, чи коли на площі проводиться дитячий фестиваль і грає Гімн УКРАЇНИ вини демонстративно плюють в сторону дітей, чи коли вони заходять в музей і скидають єкспонати в кут кімнати і проводять там свої обряди, і це далеко не весь список.
в мене виникає питання: а як задовго наприклад ти wildperson міг би таке робити в Ізраілі? чи як я задовго таке  міг робити в тому ж СПБ? і чи хтось би шукав відмазку в діях місцевої бикоти, для того шоб виправдати мене чи тебе?
а як я ставлюсь до дій наших уродів що засерають все навколо, можеш згадати перечитавши тему Чистий КОСІВ.
я не буду надавати недоторканість всяким уйоб..м, які так себе поводять тільки тому що вони "жиди" чи ті ж "москалі".
а туристів: росіян, євреїв, поляків і представників інших національностей - ЛАСКАВО ПРОСИМО В КОСІВ!!!

Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
BigFAN
Модератор


Репутація: 66
Offline

Повідомлень: 3335
Awards: KosivArt Інформатор 2010

постріл - це передача думок на відстань...


« Відповідь #29 : 11:30, 10 Жовтня 2010 »

Juha, для проведення хасидами своїх обрядів, є відведене місце на єврейському кладовищі і там встановлено три споруди де вони моляться.

Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
Сторінок: 1 [2] 3 4 5 |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF