Косів: форум міста та району
18:33, 29 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: [1] |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Фестиваль гречки!!!  (Прочитано 4581 раз)
Marinka
Ст. модератор


Репутація: 85
Offline

Повідомлень: 1409
Awards: KosivArt Язва форуму 2010

Язва форуму:)


« : 17:30, 31 Серпня 2010 »

У кінці Великої депресії, в  сільській місцевості  Західної Вірджинії і округу Прістон стало неймовірно нудно від ситого життя під час економічного підйому. Та ще, як на зло у місцевих  фермерів виросла гречка, хоча і в основному на корм худобі, задля "страхування урожаю". За бідністю фантазії і відсутністю  Інтернету, фермери жартома організували гречаний фестиваль. Перший гречаний фестиваль провели 13 жовтня  далекого 1938 р., і відтоді, він проводиться із завидною регулярністю, а усе тому, що не знали місцеві фермери, що за допомогою гречки можна купити будь-який електорат.
В Україні гречаний фестиваль проводиться раз в 3-4 роки (іноді частіше)  і завжди співпадає з виборами.  Але цього року, вибори рід загрозою зриву! Ціна на гречану крупу виросла в 3 рази!
Ще в липні було зрозуміло, що з гречкою вийде негаразд, але до нинішнього зникнення крупи в магазинах влада, як завжди, підготувалася ну геть погано, тобто ніяк. Єдине, що радує в цій ситуації, це те, що у зв'язку з різким подорожчанням, хоч якась копійка, можливо, дійде до наших "селян". Хоча досвідчений песиміст у моїй голові, говорить, що я плаваю в ілюзіях. Ще більш смішною вийшла ситуація цього року з пшеницею. Влітку, на тлі різкого сплеску світових цін на пшеницю, влада узяла експорт пшениці під суворий контроль, не давши продати її за "спекулятивною" ціною на світових ринках. Тепер же коли, ціни стабілізувалися влада знімає квоти на експорт пшениці. Тобто проста сувора логіка - коли ціни пікові продавати не можна, а то не дай бог наш "кріпосний" фермер навіть з урахуванням того, що він отримує лише приблизно 40% від реальної ціни, щось заробить. Тобто мало, того що прибрали практично усі субсидії сільгоспвиробникам, не дай боже, щоб вони заробили, ні ні, не дамо!!! Повертаючись,   до фермерів із Західної Вірджинії, я якось слабо собі уявляю щоб уряд Північноамериканських Штатів заборонив продавати їм чесно вирощений урожай, не запропонувавши справедливу ціну натомість.

Повертаючись, до теми гречки, цього року з 30 вересня по 3 жовтня 2010 в Прістоні  знову пройде "гречаний фестиваль", а у нас же - 31 жовтня. Різниця тільки в тому, що в далекій Західній Вірджинії, обиратимуть Короля і Королеву фестивалю, у нас - депутатів. А спільного в цих подіях, окрім гречки, що ні у них, ні у нас нічого після цих "фестивалів" не зміниться, ось такі от справи дорогі мої "гречкосії"… (http://blog.liga.net/user/olvov/article/4907.aspx Олег Петрович Львов)

Зайшла на сайт Ліги.нет і наткнулась там на таку цікаву замітку. Цікаво, а в Косові якось відчутно, що в країні «не лади» з гречкою? Бо в Києві, гречки на прилавках катма… Напевне, власники магазинів вже в умі підраховують свій прибуток, після того, як зростуть ціни на цей політично і стратегічно важливий продукт:)

Життя – то трояка ружа...
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #1 : 09:36, 01 Вересня 2010 »

вчора купував 750-грамову пачку за 12 грн...

нову неукраїнську владу обговорювати не то шо нецікаво, а вже просто неприємно bad
Сторінок: [1] |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF